Jarenlange praktijkervaring
Voor alle niveaus
Begeleiding op maat

Wanneer u een jong paard wilt trainen of africhten is het belangrijk om dit te doen met rust, regelmaat en geduld. Een paard is namelijk van nature een vluchtdier. Te snel trainen werkt bij een jong paard averechts. Daarom begin ik van Debbie van Dijk Dressage, met een stal in Nispen, eerst met het opbouwen van een vertrouwensband met het paard, voordat ik begin met trainen of africhten. Hierbij respecteer ik de tijd die het dier nodig heeft, voor het welzijn van paard en ruiter.

Benieuwd of we u kunnen helpen?

Paard

Een jong paard trainen gaat stap voor stap

Nadat er een vertrouwensband is opgebouwd wordt een jong paard zadelmak gemaakt voor het trainen. Dit laat ik meestal over aan een professional, met jarenlange praktijkervaring. Als vertrouwenspersoon van het paard zorg ik er voor dat alles in goede banen verloopt. Daarna wordt het paard met kleine zorgvuldige stappen voorbereid voor het moment dat een ruiter plaatsneemt op het zadel. Een jong paard heeft echt een eigen tempo met het trainen. Door het trainingstempo aan te passen aan het dier zullen zowel de ruiter als de aanwijzingen sneller worden geaccepteerd.

Laat uw paard trainen met zorg en aandacht

Wanneer u het beste wilt voor uw paard is het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen. Plan telefonisch een vakkundige training in via 0613590447, dan help ik uw paard met de zorg en aandacht die het verdient. Heeft u naast training een professional nodig die het paard kan doorrijden? Ook dan kunt u mij telefonisch bereiken.