Jarenlange praktijkervaring
Voor alle niveaus
Begeleiding op maat

Het is een pré om uw paard met veel rust, zorg en aandacht zadelmak te laten maken. Dit komt omdat paarden een aangeboren vluchtreactie hebben. Wanneer zij iets niet vertrouwen of wanneer iets te snel gaat, worden zij angstig. Het trainen of het zadelmak laten maken van een paard kan daarom enorm in tempo verschillen. Het ene dier vlucht sneller dan het andere. Door jarenlange ervaring respecteer ik de tijd die nodig is bij het bouwen van een vertrouwensband en het trainen. Dit doe ik voor het welzijn van ruiter en paard.

Benieuwd of we u kunnen helpen?

Paard

De beste manier om een paard zadelmak te laten maken

Het zadelmak laten maken van uw paard verloopt in kleine stappen. Ik begin eerst met het opbouwen van een vertrouwensband. Vervolgens zorg ik er samen met een collega voor dat het paard met rust en regelmaat zadelmak wordt gemaakt. Tijdens dit proces ben ik er voor het paard als vertrouwenspersoon. Het paard leert te wennen aan een zadel en hoofdstel, vervolgens wordt het paard voorbereid op het moment dat een ruiter plaatsneemt op het zadel. Door uw jonge paard stap voor stap zadel mak te maken en te beleren, worden de oefeningen en sturing tijdens het trainen eerder geaccepteerd.

Informeer naar de trainingsmogelijkheden

De basisvaardigheden van een paard moeten goed zijn om verder te kunnen trainen. Wanneer er verkeerd gedrag is aangeleerd dan is dit moeilijk af te leren. Als ervaren instructeur van Debbie van Dijk Dressage met een stal in Nispen help ik u hier graag mee verder. Bent u op zoek naar een jong paard of wilt u een mooi paard verkopen? Ook voor bemiddeling of andere diensten kunt u mij telefonisch bereiken via 0613590447.