Jarenlange praktijkervaring
Voor alle niveaus
Begeleiding op maat

Heeft u een paard of paarden die u wilt laten trainen en africhten? Ik help u graag verder. Zodra de jonge paarden bij mij binnenkomen beginnen ik met het opbouwen van vertrouwen. Rust, geduld en regelmaat bij de africhting zijn hierbij ontzettend belangrijk, omdat een paard van nature een vluchtdier is. De tijd die nodig is bij de africhting van het paard verschilt. Zo heeft ieder paard een eigen tempo. Als ervaren trainer respecteer ik van Debbie van Dijk Dressage, stal gevestigd in Nispen, de tijd die nodig is bij het africhten voor het welzijn van paard en ruiter.

Benieuwd of we u kunnen helpen?

Paard

Paarden voorbereiden op het africhten gaat stapsgewijs

Wanneer er echt een vertrouwensband is opgebouwd wordt het paard met kleine stappen zadelmak gemaakt. Dit laat ik meestal aan iemand anders over. Als vertrouwenspersoon van het paard ben ik hier wel altijd bij. Zodra de paarden zadelmak zijn, kan het africhten van het paard beginnen. De africhting begint met het paard stap voor stap voor te bereiden op het moment dat een ruiter plaatsneemt op het zadel. Door de africhting om kleine zorgvuldige stappen te laten verlopen zal het paard de ruiter eerder op zijn rug accepteren en zal het paard sneller sturing van de ruiter volgen.

Na de africhting van het paard kan het echte werk beginnen

Na het africhten van de jonge paarden kan ik, wanneer u dat wilt, uw paard nog verder trainen. Denk hierbij aan het trainen van paarden om uit te brengen op een wedstrijd of het trainen van dressuurpaarden. Bij het trainen van paarden ga ik rustig en voorzichtig te werk. Zo ben ik er door mijn jarenlange ervaring achter gekomen dat wanneer u een paard te hard laat trainen zonder de benodigde rust, er blessures ontstaan. Deze onnodige blessures probeer ik met de juiste zorg en aandacht te voorkomen.

Laat uw paard africhten met de benodigde rust en aandacht

Goede voorbereiding is belangrijk als u het beste wilt voor uw paard. Zo bouwt u niet alleen een vertrouwensband op als ruiter, maar u zorgt ervoor dat een paard zonder angst bereden kan worden. Wilt u dat de africhting van uw jonge paard met zorg en aandacht gebeurd of wilt u uw paard bijscholen door Debbie van Dijk Dressage, staladres in Nispen? Neem dan telefonisch contact met mij op via 0613590447.