Jarenlange praktijkervaring
Voor alle niveaus
Begeleiding op maat

Om paarden te beleren heeft u veel kennis, zelfvertrouwen en geduld nodig. Het is niet iets wat u even doet. Het is echt een vak apart. Zo kunt u het maar één keer goed doen. Paarden zijn namelijk van nature vluchtdieren. Wanneer u te snel wilt trainen en kracht gebruikt dan zullen zij schrikken. Dit schaadt het vertrouwen tussen mens en paard en het kan voor onnodige ongelukken zorgen. Als ervaren instructeur weet ik dat het beleren van paarden rust en regelmaat vereist. Het paard wordt bij Debbie van Dijk Dressage, staladres in Nispen, echt op eigen tempo met een stappenplan op maat getraind.

Benieuwd of we u kunnen helpen?

Paard

Uw paarden laten beleren door een ervaren instructeur

Bij het beleren van paarden begin ik altijd met het opbouwen van vertrouwen bij het dier. Op deze manier schrikt het dier minder snel en accepteert het sneller een taak of sturing van de ruiter. Het beleren kan vervolgens beginnen met het zadelmak maken van het paard. Hierbij laten we het paard eerst langzaam wennen aan een zadel en hoofdstel. De laatste stap is dat de ruiter wordt geaccepteerd op de rug van het paard. Deze basisvaardigheden die er tijdens het beleren door de paarden worden opgedaan, komen verdere trainingen ten goede. Slecht gewoonten zijn namelijk in een later stadium van training moeilijk af te leren.

Vraag om advies of plan een training in

Heeft u een jong paard en wilt u het dier op de juiste manier basisvaardigheden aanleren? Of wilt u door middel van een clinic in teamverband nieuwe kennis op doen? Plan dan een afspraak bij mij in. Als ervaren instructeur en bemiddelaar adviseer ik u graag! Neem telefonisch contact met mij op via 0613590447.