Warning: preg_replace(): Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /data/sites/web/debbievandijkcom/www/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19

In de praktijk krijg ik regelmatig aanvragen van mensen of ik niet nog een leuk, goed paard te koop heb of weet te staan. Het is dat ik er zelf te weinig tijd voor heb om een goed aanbod te creëren van paarden, maar eigenlijk zou het best goed werken als je een soort portfolio maakt.

De mensen die naar mij benaderen ken ik al enige tijd vanuit het lesgeven of van wedstrijden. Dat maakt de zoektocht wel iets makkelijker. Op het moment dat je in gesprek gaat met mensen, krijg je al een beter beeld wat iemand precies zoekt in een paard. Verder is het ook belangrijk dat je de paarden goed kan ‘lezen’. Paarden in kan schatten op waarde, talent, maar zeker ook karakter.

De afgelopen periode heb ik veel paarden en ruiters/amazones kunnen koppelen aan elkaar en dan is het ook mooi om te zien hoe ze na een paar maanden tijd al naar elkaar toe gegroeid zijn. Sommigen daarvan ben ik ook na aankoop blijven begeleiden en het is leuk om het proces mee te maken dat alles in het begin nog erg wennen is. Zowel het paard wat in een nieuwe omgeving komt en de ruiter die het dan even spannend vindt. Na een paar weken zie je al dat ze zoveel meer op elkaar ingespeeld raken en dat ze een mooie combinatie gaan worden.

Begeleiding tijdens dit proces is voor vele mensen belangrijk. Een stuk vertrouwen en deskundig oog wat meekijkt tijdens de aankoop. Het is voor de meeste mensen hobby. Het enige wat ze willen is er heel veel plezier van te hebben. Ze hoeven er geen geld mee te verdienen, dus daarom is het juist verstandig om tijdens dit proces iemand mee te nemen die je verder kan helpen met de keuzes die gemaakt moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *